Acato

Werken bij Acato

Vanaf 1 september zoeken we leuke, flexibele docenten en lieve begeleiders om ons team te versterken.
Bij Acato krijgen leerlingen onderwijs, toch is het geen school. Onze leerlingen hebben bijna allemaal een vorm van autisme. Ze leren op hun eigen manier en leren dingen die zij belangrijk vinden. Soms bestaat het leren uit het doen van een spelletje, een mooi schilderij maken of een eigen project uitwerken. Rustig in een hoekje een boekje lezen mag ook gewoon. Bij Acato passen we ons aan de leerling aan.

Bevoegde leerkrachten

Een leraar of begeleider bij Acato is creatief, geduldig en vriendelijk. Hij of zij begrijpt wat er nodig is en heeft dus enige ervaring met jongeren met autisme.
Hij/zij werkt zelfstandig op zzp basis en breng zijn of haar eigen expertise in.
De creativiteit die we verwachten bij Acato kan zich op allerlei gebieden uiten: tekenen, design, muziek, koken, techniek of beweging.
We zoeken mensen voor de vakken: techniek (praktische elektrotechniek), computerprogrammeren, biologie, schei en of natuurkunde, avo en frans.

Vrijwilligers/stagiaires

We zijn bij Acato altijd op zoek naar vrijwilligers of stagiaires. We vergoeden reiskosten en een vrijwilligers- of stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.
Vrijwilligers/stagiaires helpen in de klas, helpen bij het huiswerk, helpen in de teken/schilderles of doen mee met een spelletje.
Verder draagt iedereen in het team bij aan een opgeruimde school en een gezellige sfeer. Er wordt gegeten, soms gebakken en gekookt met de leerlingen. We ruimen samen de vuile kopjes en borden op en doen om beurten de afwas.

Medewerkers bij Acato moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: acatorotterdam@gmail.com