Acato

ACATO

Onze staatsexamenkandidaat is geslaagd!

Op 24 juli 2020 is onze staatsexamenkandidaat geslaagd! Hij heeft het VMBO-tl diploma uitgereikt gekregen. Wij zijn enorm trots op hem!

Het rapport van de ombudsman is beschikbaar

ACATO IN DE MEDIA

Onlangs heeft de ombudsman haar rapport ten aanzien van Acato en de gemeente Rotterdam openbaar gemaakt. Je kunt het hier downloaden. 

Yes! We hebben de autisme vriendelijkheidsprijs gewonnen

Op donderdag 2 april 2020 reikte het NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) de autismevriendelijkheidsprijzen uit! 
Ook Sas, onze oprichtster, won een prijs voor de oprichting van Acato. Zo droeg de prijs op aan ons hele team.
 

ACATO IN DE MEDIA

Kwetsbare kinderen verdienen beter

Wim de Lau heeft het nieuwste boek van Sas Boot gelezen en er een recensie over geschreven voor Autisme Magazine wat uitkomt in het tweede kwartaal van 2020. Wij mogen je vast een voorproefje geven!

Ken jij dit boek al?

Het boek over Acato is al een poos verkrijgbaar. Balans Digitaal schreef er een lovend review over. Ook een exemplaar? Het is hier te bestellen. 

ACATO IN DE MEDIA

Deel je verhaal met Boze Ouders

Ben jij een ouder van een thuiszitter? Of dreigt jouw kind thuiszitter te worden? Je kunt je verhaal delen door de enquete in te vullen op de website van Boze Ouders. 
Op 20 januari 2020 werden er meer dan 700 verhalen afgegeven bij de onderwijsinspectie in Utrecht. 

Wintersalon van Galerie Maaskoe

ACATO IN DE MEDIA

Drie van onze deelnemers/studenten zijn gevraagd mee te doen aan de Wintersalon van Galerie Maaskoe. U bent van harte uitgenodigd om tijdens het openingsweekend, of de weken erna een bezoekje te brengen aan deze galerie!

ACATO

De school van je leven?!

Uitnodiging voor een avond reflecteren over een school voor iedereen

Hoe ziet een school voor iedereen eruit? Een school waar iedereen welkom is en iedereen mag leren? Denk mee over het prangende vraagstuk: De school van je leven: hoe ziet die eruit?’De gebeurtenissen van afgelopen jaar rond de sluiting van de 18- afdeling van Acato, een school voor kinderen met autisme, biedt aanknopingspunten voor de tafelgesprekken. Gesprekken over hoe een ideale school er uit kan zien, maar ook gesprekken over hoe Acato er nu voor staat en hoe het gaat met thuiszitters van toen en nu. Graag bieden we de ouders, belanghebbenden, professionals en de politiek de gelegenheid om (opnieuw) met elkaar in gesprek te gaan en de (tussen)balans op te maken. We ontvangen jullie graag in Studio De Bakkerij. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze avond zal Marjet van Houten (Movisie) de eerste exemplaren van het boek ‘De Acato Affaire, Liefde en Lucht, de Basis voor goed Onderwijs’, uitreiken aan Carry van Roozemond (directeur Ingrado) en Peter Kwint (SP-kamerlid). Aan het einde van de avond is er een kleine markt waar producten van de leerlingen van Acato kunnen worden aangeschaft en natuurlijk het boek De Acato Affaire te verkrijgen is. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Acato. Het programma is als volgt: 18.00 inloop 18.30 – 18.45 introductie door Marjet van Houten en een ouder/leerling 18.45 – 19.45 soep met brood & tafelgesprekken o.l.v. Marjet van Houten en Barbara Maaswinkel 20.00 – 20.30 samenvattingen tafelgesprekken 20.30 aansluitend: presentatie boek De Acato Affaire, liefde en lucht: de basis voor goed onderwijs 21.00 – 22.00 borrel + markt  Vanwege de ruimte in de zaal en de versnaperingen ontvangen we graag een aanmelding als je er bij bent!

NIEUWS UIT HET LAND

Eerste hulp bij thuiszitten

Naar schatting vierduizend kinderen met autisme tussen de 4 en 18 jaar zitten noodgedwongen thuis omdat ze geen passend onderwijs krijgen. Dat moet veranderen, zegt Monique Post van de stichting Vanuit Autisme Bekeken (VAB).

EenVandaag heeft er een rapportage over gemaakt. Kijk het hier!