Acato

Academie Cato

Oftewel: Acato

Bij Acato kun je terecht als je je plek in school, studie of op werk nog niet gevonden hebt. Voor veel van onze studenten/deelnemers geldt dat ze die juiste plek nog niet hebben gevonden omdat ze autisme hebben. Er kan natuurlijk ook een andere reden zijn waarom je je draai nog niet gevonden hebt. Bij ons ben je welkom om jezelf op jouw manier, jouw voorwaarden en jouw tempo te ontwikkelen. Tot kunstenaar, tot ondernemer, tot muzikant of programmeur: jij mag het zeggen!

Bij Acato bepaal jij zelf wat je wil doen of leren en hoe we dat samen gaan vormgeven. Natuurlijk overleggen we dat met elkaar en bedenken
we samen hoe jouw dagen eruit gaan zien. Vind je het fijn om
individueel begeleid te worden of wil je juist in een groep zijn? Wil
je een duidelijke dagindeling, of juist niet? Wat goed is voor jou,
dat werkt, dus dat maken we mogelijk.

Heb je nu nog geen idee wat je zou willen? Dat geeft niks! Bij ons mag je
ook nog rustig onderzoeken wat je wilt. Je kunt dan bijvoorbeeld
meedoen aan lessen die er al zijn. 

Op onze locatie aan de Goudse Rijweg geven we onder andere teken- en schilderlessen, naailessen, schrijflessen en digitaal tekenen. Maar ook is er kookles, Japans en wordt er samen aan creatieve projecten gewerkt. Er wordt veel gemusiceerd. Zo kun je jezelf creatief ontwikkelen en je kunstenaarschap ontdekken.

Er zijn ook deelnemers/studenten die bepaalde vakken willen volgen, bijvoorbeeld omdat ze ondernemer willen worden, of omdat ze (alsnog) een diploma willen halen. Ook daar kunnen we je bij ondersteunen. Hebben we voor een bepaald vak geen kennis in huis, dan gaan we voor je op zoek naar een goede begeleider.

 

Hoe kan ik bij jullie terecht?Voor achttienplussers is Acato een functionele dagbesteding. Acato wordt dan betaald vanuit de toekenning van een PGB. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen zelf te betalen voor bepaalde activiteiten of lessen!
Om de gelden te beheren en de middelen te vergroten is Stichting Bloemfleur opgericht. 

Op onze locatie in Klooster Het Oude Noorden hebben we een atelier, een winkeltje en geven we workshops. Hier kun je leren zelfstandig als kunstenaar te werken, workshops te geven en in winkel te werken. We oefenen bijvoorbeeld met inventaris bijhouden, etaleren, reclame maken, mensen ontvangen en klantvriendelijk zijn. Maar ook werken we graag samen met andere mensen uit de omgeving.
Bij ons kies je dus je eigen route en bepaal jezelf hoe je werkt. Er is daardoor een veilige sfeer, je zult je snel thuis voelen. Wij vinden het belangrijk dat het ook gezellig is. Daarom lunchen we vaak samen en gaan we regelmatig een dag(deel) de deur uit, ook vieren we samen Kerst. Samen leer je meer, en van elkaar kun je leren! Blijf je liever even op jezelf? Dat mag altijd.

Bij Acato mag jij jezelf zijn. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en hoe jij je daar verder in kan ontwikkelen. Jouw talenten en jouw wensen – dat is waar het bij ons om gaat. Je krijgt een eigen werkplek, die jezelf mag inrichten en waar je altijd kunt zitten en werken.

Bij Acato mag jij jezelf zijn. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en welke ontwikkeling daarbij passend is. Talenten en wensen zijn ons uitgangspunt. 

Wij geloven dat iedereen eigen talenten heeft en dat het goed mogelijk is om die ook in een schoolomgeving tot bloei te laten komen.

Creatieve vakken

 • Digitaal tekenen
 • Striptekenen en tekentechnieken
 • Naailes met patroon
 • Creatief naaien
 • Tekenles in combinatie met een thema
 • Fotografie- en filmlessen

Kern vakken

 • Biologie
 • Wiskunde / rekenen
 • Nederlands
 • Engels

Overige vakken

 • Kookles
 • Voedingsles met boodschappen doen
 • Les bij solliciteren
 • Spaans
 • Electronica

Iedereen krijgt een op maat samengesteld rooster. Het zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Maandag

Vrij!

Dinsdag

09.30 – 10.00  binnenkomen
10.00 – 12.00  Nederlands
12.00 – 12.30  Pauze
12.30 – 15.30  Naailes

Woensdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Etaleren
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 14.30 Engels
14.30 – 15.30  Vrij werken

Donderdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Tekenles
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Naailes

Vrijdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Wiskunde
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Fotografie & Media

Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou?