Acato

Academie Cato

Oftewel: Acato

Bij Acato kun je terecht als je je plek in school, studie of op werk nog niet gevonden hebt. Voor veel van onze studenten/deelnemers geldt dat ze die juiste plek nog niet hebben gevonden omdat ze autisme hebben. Er kan natuurlijk ook een andere reden zijn waarom je je draai nog niet gevonden hebt. Bij ons ben je welkom om jezelf op jouw manier, jouw voorwaarden en jouw tempo te ontwikkelen. Tot kunstenaar, tot ondernemer, tot muzikant of programmeur: jij mag het zeggen!

Bij Acato bepaal jij zelf wat je wil doen of leren en hoe we dat samen gaan vormgeven. Natuurlijk overleggen we dat met elkaar en bedenken
we samen hoe jouw dagen eruit gaan zien. Vind je het fijn om
individueel begeleid te worden of wil je juist in een groep zijn? Wil
je een duidelijke dagindeling, of juist niet? Wat goed is voor jou,
dat werkt, dus dat maken we mogelijk.

Heb je nu nog geen idee wat je zou willen? Dat geeft niks! Bij ons mag je
ook nog rustig onderzoeken wat je wilt. Je kunt dan bijvoorbeeld
meedoen aan lessen die er al zijn. 

Op onze locatie aan de Goudse Rijweg geven we onder andere teken- en schilderlessen, naailessen, schrijflessen en digitaal tekenen. Maar ook is er kookles, Japans en wordt er samen aan creatieve projecten gewerkt. Er wordt veel gemusiceerd. Zo kun je jezelf creatief ontwikkelen en je kunstenaarschap ontdekken.

Er zijn ook deelnemers/studenten die bepaalde vakken willen volgen, bijvoorbeeld omdat ze ondernemer willen worden, of omdat ze (alsnog) een diploma willen halen. Ook daar kunnen we je bij ondersteunen. Hebben we voor een bepaald vak geen kennis in huis, dan gaan we voor je op zoek naar een goede begeleider.

 

Tarief

Vanwege de aandacht die de jongeren en jeugdigen van Acato nodig hebben, de kleine groepjes waarin we werken en de intensieve 1 op 1 begeleiding is het tarief voor dagbesteding Acato:

Voor jongeren vanaf 18 jaar: 54 euro per dagdeel. 

Voor jeugdige, jonger dan 18 jaar: 67,50 euro per dagdeel

In de prijs is inbegrepen: dagbesteding volgens een persoonlijk rooster, begeleiding van een mentor, stagebegeleiding dan wel begeleiding naar werk of vervolgopleiding. 

Niet inbegrepen is therapeutische behandeling.

Acato is een zorginstelling. Door de inzet van vrijwilligers kunnen we ook bij schoolvakken begeleiden zodat kinderen en jongeren zich verder kunnen ontwikkelen en bijvoorbeeld een diploma of certificaat kunnen halen, volgens hun zelfgekozen route, vanuit hun eigen motivatie. Maar Acato is geen school en krijgt daarvoor dus ook geen bekostiging.

Hoe kan ik bij jullie terecht? Acato is een functionele dagbesteding. Acato wordt dan betaald vanuit de toekenning van een PGB. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen zelf te betalen voor bepaalde activiteiten of lessen!
Om de gelden te beheren en de middelen te vergroten is Stichting Bloemfleur opgericht. 

Bij ons kies je dus je eigen route en bepaal jezelf hoe je werkt. Er is daardoor een veilige sfeer, je zult je snel thuis voelen. Wij vinden het belangrijk dat het ook gezellig is. Daarom lunchen we vaak samen en gaan we regelmatig een dag(deel) de deur uit, ook vieren we samen Kerst. Samen leer je meer, en van elkaar kun je leren! Blijf je liever even op jezelf? Dat mag altijd.

Bij Acato mag jij jezelf zijn. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en hoe jij je daar verder in kan ontwikkelen. Jouw talenten en jouw wensen – dat is waar het bij ons om gaat. Je krijgt een eigen werkplek, die jezelf mag inrichten en waar je altijd kunt zitten en werken.

Bij Acato mag jij jezelf zijn. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en welke ontwikkeling daarbij passend is. Talenten en wensen zijn ons uitgangspunt. 

Wij geloven dat iedereen eigen talenten heeft en dat het goed mogelijk is om die ook in een schoolomgeving tot bloei te laten komen.

Creatieve vakken

Kern vakken

Overige vakken

Iedereen krijgt een op maat samengesteld rooster. Het zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Maandag

Vrij!

Dinsdag

09.30 – 10.00  binnenkomen
10.00 – 12.00  Nederlands
12.00 – 12.30  Pauze
12.30 – 15.30  Naailes

Woensdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Etaleren
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 14.30 Engels
14.30 – 15.30  Vrij werken

Donderdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Tekenles
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Naailes

Vrijdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Wiskunde
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Fotografie & Media

Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou?