Acato

Jose Gelens

Mijn naam is Jose Gelens en ik ben als beeldend therapeut werkzaam bij een GGZ instelling en in mijn eigen praktijk. Sinds 2014 begeleid ik op ACATO, met veel plezier en leerzame momenten voor beiden, Cato een jonge vrouw met ASS. 
Het mooie van mijn werk vind ik middels het creatieve proces contact te leggen met de client en daarin te structueren, ondersteunen en aanboren van onderliggende gevoelens om vervolgens samen met de client deze processen uit te werken.
Veel jongeren met ASS zijn angstig. Er is angst voor het onbekende. Het bieden van structuur, autonomie en neutraliteit vind ik belangrijk in het benaderen van jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis. Het werkt angst verlagend om de verschillende materialen en technieken volgens de methode van ‘geef me de vijf’ (Colette de Bruin) aan te bieden.
De methode biedt structuur door de duidelijkheid in wat en hoe de client te wachten staat. Binnen dit kader kan de client zelf gaan ervaren wat zijn persoonlijke voorkeuren zijn. Ik vind het van belang aan te sluiten bij de individuele mogelijkheden en deze te prikkelen om zo het eigen creatieve proces te stimuleren naar verdere groei. 

Jose Gelens