Acato

Wat zeggen onze ouders?

Wat als zelf passend onderwijs niet past! Wat als je kind constant op zijn tenen moet lopen? Wat als je kind niet kan zijn wie hij is omdat er “opgelegd” op welke manier hij onderwijs moet volgen? Wat als je kind hierdoor het gevoel heeft het altijd niet goed genoeg te doen? Helaas heeft ons kind hier al jaren mee te maken.
Resultaat: Een “thuiszitter”. Een getalenteerd kind met een begaafd iq met zero zelfvertrouwen
Ons kind! Wat zijn we als ouders blij dat we door een toevalligheid op de site van Acato zijn gekomen.
Resultaat in 4 weken: Een kind die nog geen dag heeft gemist! Ondanks de struggels waar hij dagelijks mee worstelt gaat hij nu naar school. Hoe kan dat?
Veiligheid en kunnen zijn wie je bent! Een kind wat kan groeien! Ons kind!
Dit is ieder kind gegund! En alle ouders ook:)

De dag dat ik de krant opende en het artikel van Sas Boot over Acato las heeft ons leven veranderd. Al bijna 2 jaar zat mijn zoon grotendeels thuis. En hij gleed steeds verder af. Een iq van 129 maar nergens was er een veilige plek voor mijn zoon van 14. Bij ons eerste gesprek voelden we al dat Acato die veilige plek was. Hier mogen kinderen zijn wie ze echt zijn. En er wordt met zoveel liefde en passie gewerkt. Mijn zoon is opgebloeid vanaf de eerste dag. Hij heeft weer hoop voor zijn toekomst. Hij leert bij Acato voor zijn mavo diploma en praktisch voor interieurstylist.  Hij gaat iedere dag met veel plezier en komt vrolijk thuis. Wat een wonder. Dankzij Acato is er een toekomst voor mijn kind en kan ik als moeder weer leven nu mijn kind weer gelukkig is.

Wat Acato voor ons betekent werd ons gevraagd… Nou.. een heel leven veranderd voor je kind en daarom voor jezelf. Hoe ik mijn eigen kind heb zien veranderen van een rebels, soms bijna onhandelbaar, ongelukkig en verveeld kind naar een kind die de wereld weer wil ontdekken, gelukkig wil zijn en dat ook steeds meer is, met allerlei geweldige ideeën komt en deze ook uit wil voeren en ervoor wil leren, zij weer helemaal in haar creativiteit duikt en hierdoor zich weer haarzelf voelt, zelf afspraken maakt en wat nodig is bespreekt op Acato en zelfs alleen met de metro durft.
Ik had nooit meer verwacht in zo’n korte tijd zoveel verandering bij mijn kind te zien. Het is nu een kind die trots kan zijn op haarzelf en dat ook steeds meer is. En ik natuurlijk heel trots op haar!
Wat een verschil als een kind het gevoel mag hebben een mens te zijn met een eigen verantwoordelijkheid, met eigen gedachten en die om mag zetten in daden, in eigen vrijheid mogen leven doch samen met anderen mag zijn op zijn of haar eigen manier, gewoon het gevoel mogen hebben dat de wereld voor je open ligt en je mag ontvangen met open armen.Want dit is wat Acato betekent voor mijn dochter en daardoor dus ook voor mij. Want door de ogen van mijn dochter kijk ik mee en zie de zoveel mooiere wereld die Acato haar brengt. En zo brengt zij een stukje Acato mee naar huis. En door dat stukje zoveel meer geluk en vrijheid.

Hierbij alle lof voor Sas, die dit op heeft opgezet en voor alle medewerkers die ervoor zorgen dat er een veilige haven is voor kinderen en jongeren die nergens meer terecht kunnen. Dank jullie wel kanjers!

ACATO:  Een liefdevolle & creatieve omgeving waar ons kind na een lange moeilijke zoektocht en 9 maanden thuis zitten weer met aandacht ontvangen werd en gezien en gewaardeerd werd in de persoon zoals hij is.  ‘Eindelijk een school mam waar ik me fijn en gezien voel’