Acato

Inge Recter

Ik ben 64 jaar en voorheen gewerkt als adviseur personeelsontwikkeling en coach voor bestuur en leiding bij de Rijksoverheid. Ik heb ooit gestudeerd aan de kunstacademie en heb, nu ik geen fulltime baan meer heb, de rust gevonden om mijn oude liefde voor de beeldende kunst weer op te pakken.
Bij Acato verzorg ik samen met vakleerkracht Marion Daniels de lessen textiele werkvormen. Ik draag graag een steentje bij aan de creatieve ontwikkeling van de leerlingen van Acato op dit gebied. De mooiste momenten beleef ik wanneer we even contact hebben over hetgeen hen bezighoudt en wanneer ik merk dat leerlingen persoonlijk en in hun kunstuitoefening groeien in hun zelfvertrouwen. En hoewel doelgroep en aanpak echt heel anders zijn, verschilt het werken bij Acato daarmee ook weer weinig met mijn vroegere werk. Ik doe dit werk als vrijwilliger.