Acato

ACATO

De school van je leven?!

Uitnodiging voor een avond reflecteren over een school voor iedereen

Hoe ziet een school voor iedereen eruit? Een school waar iedereen welkom is en iedereen mag leren? Denk mee over het prangende vraagstuk: De school van je leven: hoe ziet die eruit?’De gebeurtenissen van afgelopen jaar rond de sluiting van de 18- afdeling van Acato, een school voor kinderen met autisme, biedt aanknopingspunten voor de tafelgesprekken. Gesprekken over hoe een ideale school er uit kan zien, maar ook gesprekken over hoe Acato er nu voor staat en hoe het gaat met thuiszitters van toen en nu. Graag bieden we de ouders, belanghebbenden, professionals en de politiek de gelegenheid om (opnieuw) met elkaar in gesprek te gaan en de (tussen)balans op te maken. We ontvangen jullie graag in Studio De Bakkerij. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze avond zal Marjet van Houten (Movisie) de eerste exemplaren van het boek ‘De Acato Affaire, Liefde en Lucht, de Basis voor goed Onderwijs’, uitreiken aan Carry van Roozemond (directeur Ingrado) en Peter Kwint (SP-kamerlid). Aan het einde van de avond is er een kleine markt waar producten van de leerlingen van Acato kunnen worden aangeschaft en natuurlijk het boek De Acato Affaire te verkrijgen is. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Acato. Het programma is als volgt: 18.00 inloop 18.30 – 18.45 introductie door Marjet van Houten en een ouder/leerling 18.45 – 19.45 soep met brood & tafelgesprekken o.l.v. Marjet van Houten en Barbara Maaswinkel 20.00 – 20.30 samenvattingen tafelgesprekken 20.30 aansluitend: presentatie boek De Acato Affaire, liefde en lucht: de basis voor goed onderwijs 21.00 – 22.00 borrel + markt  Vanwege de ruimte in de zaal en de versnaperingen ontvangen we graag een aanmelding als je er bij bent!