Ik ben een jongere

Academie Cato

Oftewel: Acato

Acato is een school waar jongeren met autisme die hun plek nog niet gevonden hebben.

Bij Acato kies je je eigen route en lessen in een veilige sfeer. Acato is een kleine school waar je je snel thuis kunt voelen, er heerst een warme en huiselijke sfeer. Je hebt een eigen werkplek die je zelf kunt inrichten. We werken in groepen van maximaal 4 studenten op een begeleider. Samen met jou bepalen we waar jij je in gaat ontwikkelen. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld kook-, teken- en pianolessen, maar ook Photoshop, naai- en rekenlessen. Daarnaast zijn we bezig met een filmproject en wordt er regelmatig gesport. Ook zijn er leerlingen die bezig zijn een middelbare school diploma te halen, zij volgen bijvoorbeeld wiskunde.

Bij Acato mag jij jezelf zijn. We kijken samen naar wat je leuk vindt om te doen en hoe jij je daar verder in kan ontwikkelen. Jouw talenten en jouw wensen – dat is waar het bij ons om gaat. 

Wij geloven dat iedereen eigen talenten heeft en dat het goed mogelijk is om die ook in een schoolomgeving tot bloei te laten komen.

Creatieve vakken

 • Digitaal tekenen
 • Striptekenen en tekentechnieken
 • Naailes met patroon
 • Creatief naaien
 • Tekenles in combinatie met een thema
 • Fotografie- en filmlessen

Kern vakken

 • Biologie
 • Wiskunde / rekenen
 • Nederlands
 • Engels

Overige vakken

 • Kookles
 • Voedingsles met boodschappen doen
 • Les bij solliciteren

Iedereen krijgt dus een op maat gemaakte rooster, afhankelijk van welke vakken ze willen volgen. Zo zou een schoolweek voor je eruit kunnen zien:

Maandag

Vrij!

Dinsdag

09.30 – 10.00  binnenkomen
10.00 – 12.00  Nederlands
12.00 – 12.30  Pauze
12.30 – 15.30  Naailes

Woensdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Etaleren
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 14.30 Engels
14.30 – 15.30  Vrij werken

Donderdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Tekenles
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Naailes

Vrijdag

09.30 – 10.00 binnenkomen
10.00 – 12.00 Wiskunde
12.00 – 12.30 Pauze
12.30 – 15.30 Fotografie & Media

Misschien vind je tekenen leuk, dan kun je bij ons diverse tekenlessen volgen. Of misschien vind je computers interessant, dan kun je bij ons leren programmeren of websites ontwikkelen. Of misschien wil jij je diploma halen, dan bieden wij je begeleiding in de vakken die je nodig hebt. Heb je een eigen onderwijsprogramma wat je volgt vanuit een ander (reguliere) school? Dan kan Acato een plek zijn waar je je lessen en opdrachten kan doen, in het gezelschap van anderen en met begeleiding als je die nodig hebt. 
Wij kunnen op korte termijn ook nieuwe activiteiten aanbieden en nodigen je uit om ons daarin uit te dagen. 

Wil je meer weten over Acato of denk je dat het een goede plek is voor jou?

Nieuws uit het land
Image is not available
Thema: Luisteren naar autisme
Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Ook in de regio Zuid-Holland Zuid zijn er verschillende activiteiten rondom deze week en thema.
Nieuws uit de klas
Wij zijn op zoek naar een grotere ruimte
Onze huidige ruimte is vol met jongeren terwijl de wachtlijst alleen maar groeit. Tijd dus voor iets groters. Wij denken aan 800 tot 1000m2. Weet je iets? Dan horen we graag van je.
Nieuws uit de klas
Ik kan alles,
behalve wat ik nog kan leren
Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam, heeft ons zijn tekst geschonken. Inmiddels hangt 'ie mooi aan onze gevel. Wij zijn het ermee eens. En jij?
Nieuws uit de klas
Wij zijn weer begonnen
Buiten een aantal vertrouwde lessen, zijn er ook nieuwe lessen gestart. Zo krijgen de meeste studenten nu fotografie les van Susannah Burnette en is er op donderdag voedingsles. Gisteren is er tijdens deze les boodschappen gedaan en salade gemaakt. Een lekkere, gezellige en gezonde les. Ook zijn de havo lessen biologie en wiskunde gestart & natuurlijk wordt er nog steeds flink (digitaal) getekend!
Nieuws uit de klas
Ik wil een stage!
Vandaag hebben we ons gericht op sollicitatievaardigheden.
Hij wil graag een stageplek bij een grafisch bureau.
Maar hoe pak je dat aan?
Hoe presenteer je jezelf?
previous arrow
next arrow
Slider